Over Monique

Over de praktijk

Innerchild, mijn praktijk voor Kindertherapie & Coaching bestaat al sinds 2003.
Waar ik mijn werk als kindertherapeut eerder combineerde met mijn werk als leerkracht en intern begeleider, groeide dit steeds meer uit tot een volledige praktijk.

Door mijn jarenlange ervaring in het basisonderwijs, en later ook in het beroepsonderwijs waar ik studenten begeleidde in hun vierjarige kindertherapie-opleiding, heb ik veel kennis en ervaring opgedaan in verschillende leerprocessen, manieren om te komen tot verandering, en in het begeleiden van mensen zelf.

Na het voltooien van mijn vierjarige opleiding tot kinder- en jongerentherapeut aan de Ned. Academie voor psychotherapie, heb ik mij o.a. gespecialiseerd in rouw en in hooggevoeligheid. Twee thema’s die dichtbij mezelf staan en van waaruit ik verder groei.
Daarnaast heb ik een studie supervisiekunde gedaan om ook professionals in dit vakgebied te kunnen begeleiden.

Professional in persoonlijk contact

Ik. Monique. Ook moeder van drie prachtige kinderen, ieder in een andere fase. Ik hou van de nieuwsgierigheid van kinderen. De onbevangenheid en de open blik waarmee ze de wereld in kunnen kijken.

Kinderen in de praktijk kunnen zich soms verwonderen over mij. Ze zijn bijvoorbeeld verbaasd als ze zien dat ik kan schrijven. Als ze horen dat ik niet in de praktijk woon. Een puber die zich verbaast over mijn taalgebruik. Ik heb al veel van kinderen geleerd. Van mijn studies ook, maar vooral ook van het leven zelf. Ik werk vanuit betrokkenheid, kwaliteit en vertrouwen. 

Als jong meisje droomde ik ervan om kinderrechter te worden. Ik wilde dat er naar kinderen geluisterd zou worden. Eigenlijk wilde ik kinderen vooral hun stem (terug-)geven zodat ze gehoord zouden worden. En dat volwassenen dan zouden luisteren.

Als kindertherapeut kan ik dat.

“Je komt meer over iemand te weten door een uur met hem te spelen, dan door een jaar met hem te praten.” – Plato, filosoof

Wat anderen over mij zeggen…

Creatief, kundig, liefdevol, denkend in mogelijkheden, serieus, doortastend, behulpzaam, assertief, lief mooi mens. Veelzijdig, ervaringsvol. Verantwoordelijk, transparant, passie in leven en werk, betrokken, luisterend, helpend, ondersteunend en sociaal betrokken, zachtaardig, professioneel, geduldig, doorzetter.

Wilt u zich aanmelden?