Jongerentherapie

Luisterend Oor

Als opgroeiende jongere gebeurt er veel. De hersenen ontwikkelen zich in een snel tempo en ook de lichamelijke veranderingen zijn zichtbaar. Soms gebeurt er teveel tegelijk waardoor een kind even ‘vastloopt’. Dit kan komen door iets dat al langer speelt, bijvoorbeeld iets in het gedrag van uw kind of de manier waarop hij/zij ergens mee omgaat. Het kan echter ook iets nieuws zijn, iets gerelateerd aan school, de sociale context, een heftige gebeurtenis.

De therapeut biedt uw opgroeiende kind een luisterend oor, een objectieve gesprekspartner, een coach. Een plek waar uw kind zijn verhaal kwijt kan en zichzelf leert kennen, om van daaruit verder te groeien.

Daarnaast kan de therapeut uw kind helpen bij het focussen op dat wat uw kind echt wil en echt kan. Bijvoorbeeld bij het kiezen van een richting op school of het vervolgonderwijs.

U kunt hierbij ook aan relatief ‘kleine’ problemen denken. Want een ‘klein’ probleem hoeft niet groot te worden. Als integratief therapeut vind ik het belangrijk dat uw opgroeiende kind hulp krijgt op het moment dat het nodig is.

Wilt u zich aanmelden?