Hooggevoeligheid

Overprikkeling

Hooggevoeligheid is er in allerlei vormen. Zo kan iemand bijvoorbeeld gevoelig zijn voor licht en geluid, terwijl een ander juist meer gevoelig is voor stemmingen en sfeer. Een ieder die te maken heeft met hooggevoeligheid doet dat anders. En tegelijk is er een gemeenschappelijke factor en dat is die van overprikkeling. Het niet meer kunnen verwerken van allerlei prikkels die ‘binnen’ komen.

Hooggevoeligheid bij kinderen komt regelmatig voor en tegelijk is het soms een vaag en abstract begrip. Er is tegenwoordig veel over te lezen waardoor uzelf vaak al een inschatting kunt maken over hooggevoeligheid bij uw kind.

Er is echter geen diagnose voor en de reguliere hulpverlening herkent dit vaak nog niet. Hierdoor kan het soms lastig zijn voor u als ouder en de omgeving om met uw hooggevoelige kind om te gaan. En dat terwijl het in de eerste plaats voor uw kind al lastig genoeg is!

Bij Innerchild kunt u terecht voor begeleiding van uw kind èn uzelf zodat u beiden om leert gaan met deze (hoog-)gevoeligheid.

Er is regelmatig een informatie-ochtend in de praktijk over hooggevoeligheid.

Wilt u zich aanmelden?