Kind & Gezin

Evenwicht

In ieder gezin en in ieder kind wordt het evenwicht soms verstoord. We maken dagelijks dingen mee. Thuis, op school, op het werk, etc.. Al die invloeden dragen we met ons mee. Soms is er een duidelijke aanwijzing voor een verandering in het evenwicht en soms is dat nog helemaal niet duidelijk. Zo kan een bepaalde verandering al een tijdje spelen maar onopgemerkt blijven.

Er zijn tal van oorzaken voor een verstoord evenwicht en ook van de manier waarop dit tot uiting komt. Het herstellen van het evenwicht is een natuurlijk proces en meestal gaat dat vanzelf.

‘Een kind groeit bijvoorbeeld over zijn angst heen en gelooft niet langer in de krokodillen onder zijn bed. Of een ouder vindt een andere baan en gaat weer met plezier naar het werk.’

Toch kan de juiste begeleiding op het juiste moment bijdragen aan een positieve verandering voor jullie gezin en voor jullie kind. Juist ook op die momenten dat er niet direct een andere oplossing voor te vinden is. Als er misschien iets moet gebeuren van binnenuit. Omdat je anders niet verder kunt groeien en omdat hulp vragen dan het beste is wat je kunt doen. Samen weten we immers meer.

Wilt u een afspraak maken?